Великобританія: триває відбір кандидатури Прем’єра

12 Jun, 2019 | |

Кандидатами на посаду лідера Консервативної партії і прем'єр-міністра Британії офіційно зареєстровані 10 людей. Єдиний претендент, який виступає проти брексзиту, - Сем Джима - не зміг зібрати підписи.

Консервативна партія Британії оголосила, що 10 політиків зібрали необхідні для реєстрації вісім підписів депутатів Палати громад.

13 червня розпочнуться вибори з поступовим вибуванням, голосувати на яких будуть лише торі-депутати Палати громад. До 20 червня кандидатів має залишитися лише двоє, і обирати з цих двох фіналістів будуть вже всі приблизно 160 тисяч членів Консервативної партії.

Консерватори розраховують, що ім'я нового лідера партії оголосять в двадцятих числах липня, тоді ж він обійме посаду прем'єр-міністра - і почне шукати вихід з політичного глухого кута, у якому країна опинилася через брекзит.

За підрахунками сайту консерваторів , до трійки лідерів передвиборчих перегонів входять колишній і нинішній міністри закордонних справ Борис Джонсон і Джеремі Хант, а також міністр довкілля Майкл Гоув.

Однак жоден з них поки що не має підтримки абсолютної більшості ні серед депутатів, ні серед всіх членів партії. До того ж, майже сто з 313 депутатів Палати громад від Консервативної партії ще не оголосили, кого мають намір підтримати.

Жоден з кандидатів не виступає за скасування рішення вийти з ЄС, але про готовність до жорсткого розриву 31 жовтня, коли скінчиться нинішнє відтермінування брексзиту, кажуть лише чотири кандидати: Борис Джонсон, Домінік Рааб, Андреа Ледсом і Естер Маквей.

Троє, включно з паном Хантом, сподіваються переписати угоду з ЄС, ще троє, зокрема Майкл Гоув, допускають можливість нової відстрочки.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.  

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?