Венесуела: затримки з поставками нафти в Китай і Росію

10 Feb, 2017 | |

Державна компанія Венесуели PDVSA затримала поставки нафти в Китай і Росію на загальну суму $ 750 млн за станом на січень, повідомляє агентство Reuters з посиланням на внутрішні документи компанії.

Поставки повинні здійснюватися за програмою нафту в обмін на кредити.

Сума позик склала $ 55 млрд. При цьому вартість поставок  лише на $ 750 млн. Отримані позики Венесуела планувала направити на фінансування інфраструктурних та соціальних проектів.

Венесуела взяла кредит у Китаю на суму $ 50 млрд в обмін на поставки нафти та інших видів палива. З російської сторони позики Венесуелі видавала "Роснефть", їх обсяг склав $ 5 млрд.

Венесуела заборгувала в цілому 13,2 млн барелів нафти і нафтопродуктів компаніям з Росії і Китаю, вказує Reuters. Перебої з поставками пов'язані з нестачею сховищ, проблемами з логістикою і підготовкою танкерів.

Раніше PDVSA планувала збільшити поставки нафти в Китай в 2017 році на 55%, зокрема за рахунок скорочення експорту в Індію на 15%. У 2016 році країна стала сьомим за величиною постачальником нафти в Китай.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри