ЄС: погоджено пакет допомоги Україні

01 Feb, 2024 | |

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що 27 європейських лідерів погодили пакет допомоги Україні на суму 50 мільярдів євро.

«У нас є угода», — написав пан Мішель у Twitter.

Він зазначив, що угода "закріплює стабільне, довгострокове, передбачуване фінансування для України".

Були побоювання, що президент Угорщини Віктор Орбан заблокує пакет допомоги, як він уже зробив на європейському саміті в грудні минулого року.

Пан Орбан заявив, що хоче змусити переглянути політику ЄС щодо України, і поставив під сумнів ідею взяти на себе зобов’язання фінансувати Україну протягом наступних чотирьох років.

Урсула фон дер Ляйєн, президент Європейської комісії, сказала, що сьогоднішній день був «хорошим днем для Європи».

Tags: ЄС
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.