ЄС: погоджено пакет допомоги Україні

01 Feb, 2024 | |

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що 27 європейських лідерів погодили пакет допомоги Україні на суму 50 мільярдів євро.

«У нас є угода», — написав пан Мішель у Twitter.

Він зазначив, що угода "закріплює стабільне, довгострокове, передбачуване фінансування для України".

Були побоювання, що президент Угорщини Віктор Орбан заблокує пакет допомоги, як він уже зробив на європейському саміті в грудні минулого року.

Пан Орбан заявив, що хоче змусити переглянути політику ЄС щодо України, і поставив під сумнів ідею взяти на себе зобов’язання фінансувати Україну протягом наступних чотирьох років.

Урсула фон дер Ляйєн, президент Європейської комісії, сказала, що сьогоднішній день був «хорошим днем для Європи».

Tags: ЄС
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.