Канада: поставка зброї Україні

27 Nov, 2023 | |

За результатами проведення 24 листопада 2023 року саміту Канада – Європейський Союз повідомлено про передачу Україні більше 11 тис штурмових гвинтівок та 9 млн набоїв до них. Поставка цієї зброї здійснюватиметься в рамках пакету військової допомоги у 500 млн кан дол, оголошеного під час візиту Премєр-міністра Канади Джастіна ТРЮДО в Україну в червні 2023 року.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, Канада надала Україні більше 8 млрд кан дол допомоги, що включає військову, фінансову та гуманітарну допомогу.

Сукупний обсяг гуманітарної допомоги складає близько 1 млрд кан дол.

У зв’язку з агресією проти України Канада запровадила персональні санкції проти більше нім 2.5 тисяч фізичних та юридичних осіб рф та білорусі включаючи федеральні міністерства і відомства, російські державні банки, суверенні фонди, нафтогазові компанії, компанії військово-промислового і оборонного секторів, ЗМІ та пропагандистські структури.

В Канаді заморожено російських активів на 135,7 млн кан дол та заблоковано платежів на 292,3 млн кан дол.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.