Канада: поставка зброї Україні

27 Nov, 2023 | |

За результатами проведення 24 листопада 2023 року саміту Канада – Європейський Союз повідомлено про передачу Україні більше 11 тис штурмових гвинтівок та 9 млн набоїв до них. Поставка цієї зброї здійснюватиметься в рамках пакету військової допомоги у 500 млн кан дол, оголошеного під час візиту Премєр-міністра Канади Джастіна ТРЮДО в Україну в червні 2023 року.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, Канада надала Україні більше 8 млрд кан дол допомоги, що включає військову, фінансову та гуманітарну допомогу.

Сукупний обсяг гуманітарної допомоги складає близько 1 млрд кан дол.

У зв’язку з агресією проти України Канада запровадила персональні санкції проти більше нім 2.5 тисяч фізичних та юридичних осіб рф та білорусі включаючи федеральні міністерства і відомства, російські державні банки, суверенні фонди, нафтогазові компанії, компанії військово-промислового і оборонного секторів, ЗМІ та пропагандистські структури.

В Канаді заморожено російських активів на 135,7 млн кан дол та заблоковано платежів на 292,3 млн кан дол.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

США з імпортера стали експортером газу

Френк Веррастро
Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.