Швейцарія: результати референдуму

30 Sep, 2020 | |

27 вересня 2020 року у Швейцарії відбувся референдум. Перелік питань включав ініціативу щодо обмеження імміграції (рішення відхилено 61,71 % голосів), внесення змін до федеральних законів про захист диких тварин та пташок (відхилено 51,93 %), про оподаткування допомоги на дитину (відхилено 63,24 %), про заміну податку на доходи (надання відпустки для догляду за дитиною чоловікам) підтримано 60,34 %)) та закупівлі нових бойових літаків (підтримано 50,14 %, 49,86 % - виступили «проти»). Cередній показник явки виборців становив 59%. Найбільша увага швейцарського політикуму була зосереджена на першому та останньому питаннях, адже ефект від успіху ініціативи щодо обмеження імміграції без перебільшення міг би мати негативні політичні та соціально-економічні наслідки для подальших відносин Швейцарії з ЄС тотожні «Брекзіту», а відмова від модернізації армійської авіації створила б суттєві перешкоди обороноздатності країни після 2030 року.  Невдача ініціативи щодо обмеження імміграції підтвердила, що наразі націоналісти не змогли мобілізувати електорат за рахунок євроскептичних та антиіммігрантських гасел, щоб вплинути на європейську політику Швейцарії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи