Росія: звільнено останнього обвинувачуваного в трагедії в аеропорту Внуково восени 2014 року

02 Nov, 2020 | |

Літак Dassault Falcon 50EX авіакомпанії «Юніджет» зазнав аварії в московському аеропорту Внуково восени 2014 року. При зльоті він врізався в снігоприбиральну машину, яка виїхала на злітно-посадкову смугу. У салоні літака знаходилися глава компанії Total Крістоф де Маржері і три члени екіпажу. Всі вони загинули.

Всього у справі спочатку було п'ять фігурантів, проте справа проти Дунаєва, Круглова і Архипової виділили в окреме провадження. Водія снігоприбиральної машини Володимира Мартиненка і його начальника Володимира Леденева в 2017 році засудили до чотирьох і трьох років колонії відповідно і одночасно амністували. Диспетчер Надія Архипова була звільнена від покарання за амністією

Сьогодні Мосміськсуд звільнив від призначеного покарання керівника польотів аеропорту Внуково Романа Дунаєва, який був засуджений на 6 років у справі про катастрофу 2014 року, в якій загинув глава французької нафтогазової компанії Total Крістоф де Маржері.

Рішення прийнято в зв'язку із закінченням строків давності.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.