Туреччина: затримано росіянина який готував теракт

10 Aug, 2017 | |

Сьогодні 10 серпня, у Туреччині відбудеться суд над росіянином який планував здійснити терористичний акт.

 13 днів тому У Туреччині затримали громадянина РФ, який, за даними слідства, планував збити американський військовий літак за допомогою безпілотного літального апарату. Про це повідомляє телеканал Haberturk з посиланням на поліцію і службу безпеки.

Росіянин Ренат Бакієв є прихильником терористичного угрупування "Ісламська держава" . Слідчі з'ясували, що чоловік готував атаку на один з літаків США, які базуються на авіабазі "Інджірлік" на півдні країни і беруть участь в бойових операціях проти Ісламської держави які проводять в Іраку і Сирії міжнародна коаліція на чолі з США. На допиті Бакієв зізнався в намірі збити літак за допомогою безпілотника. Ренат Бакиев

Поліцейські виявили переписку Бакієва в Telegram з іншим членом ІДІЛ, що знаходяться в Сирії. Вони обговорювали купівлю безпілотника, щоб використовувати його для атаки на американський літак. Крім того, Бакієв уважно вивчав обстановку навколо авіабази, об'їжджаючи територію на велосипеді.

Газета Hurriyet повідомляє, що підозрюваний також планував здійснити теракт в місцевому центрі суспільства алавітів.

У статті йдеться про те, що росіянин раніше намагався незаконно потрапити на територію турецької провінції Кіліс, був затриманий на кордоні з Сирією і депортований, але йому знову вдалося повернутися. Повідомляється, що він володіє російською, англійською, арабською та турецькою мовами.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.