Росія: застрелено чоловіка, який вкрав шпалери з магазину

02 Jun, 2020 | |

Інформація про крадіжку надійшла 31 травня 2020 року. 27-річний чоловік вкрав чотири рулони шпалер вартістю близько 8 тис. рублів (3 тис. гривень). Його почали переслідувати співробітники магазину, але чоловік встиг сховатися вдома. Поліції, яка прибула пізніше, чоловік не відкрив, але впустив до квартири свого батька. В ніч на 1 червня до квартири прибула Росгвардія та штурмувала помешкання.

Вони виламали двері та спробували затримати чоловіка. В результаті його застрелили.

Інформація щодо інциденту різниться. Правоохоронці переконують, що чоловік напав на них з ножем та предметом, схожим на автомат.

"Підозрюваний тримав спрямований в їх бік предмет, зовні схожий на автоматичну зброю, висловлював погрози на адресу співробітників і поводився агресивно. У результаті за обставин, що склалися, сприйнявши його дії як реально небезпечну ситуацію, вирішили відкрити вогонь", - заявили в Росгвардіі.

Батько чоловіка натомість стверджує, що у сина був ніж для різання шпалер, але він ні на кого не нападав. Він також каже, що син переконував, що заплатив за шпалери, але за ним погналися "якісь бандити".

З квартири, за даними видання, вилучили два ножі, арбалет, газовий балончик і предмет, схожий на автомат, пише видання. У будівельному магазині порталу підтвердили факт крадіжки шпалер.

Уповноважена з прав людини в Свердловській області Тетяна Мерзлякова звернулася за роз'ясненнями до місцевих правоохоронців.

"Я хотіла б знати і хотіла б, щоб це було відомо суспільству, чому була застосована спецоперація. На мій погляд, баланс тут нерівномірний. Це не якась терористична акція. Це взагалі дуже складно назвати будь-якою акцією, яка б потребувала втручання якихось серйозних сил. Принаймні, це так здається з боку ", - зазначила Мерзлякова.

 

Tags: Росія
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.