США готують нові санкції проти Росії

25 Jul, 2018 | |

Сенатори в США почали роботу над законопроектом про додаткові санкції проти Росії для забезпечення максимального тиску на «кампанію Кремля проти демократії» в США.

Над документом працюють сенатор-республіканець Ліндсі Грем і демократ Боб Менендес. За їхніми словами, «всеосяжний законопроект» повинен зміцнити потенціал уряду США з реагування «на дії РФ».

Як зазначено в заяві сенаторів, опублікованому на сайті сенатського комітету у закордонних справах, документ буде переданий на розгляд Сенату в найближчі дні і, як очікується, буде включати санкції проти енергетичного і фінансового сектора, проти російських олігархів і підприємств за участю держкапіталу, санкції проти суверенного боргу РФ, секторальні санкції проти кібергравців в Росії, а також буде мати на увазі створення Національного центру реагування на російські загрози.

«Це дозволить гарантувати введення обов'язкових санкцій в рамках CAATSA (закону" Про протидію противникам Америки шляхом санкцій ", Countering America's Adversaries Through Sanctions Act). Також це дозволить ввести додаткові санкції, щоб забезпечити максимальний тиск на Кремль і його кампанію проти нашої демократії і проти світопорядку, заснованого на правилах », - йдеться в заяві.

Крім того, в документі міститься пункт, який передбачає, що США не зможуть вийти з НАТО без згоди сенату. Сенатори висловили надію, що їх законопроект підтримають колеги як з Демократичної, так і з Республіканської партії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.