Молдова: перебування російських миротворців незаконне

03 May, 2017 | |

Конституційний суд Молдови визнав неконституційним перебування російських миротворців на території Придністровського регіону.

Таке рішення Конституційний суд виніс у вівторок на запит Ліберальної партії щодо принципу нейтралітету Молдови і законності перебування іноземних військ на території республіки.

Згідно з рішенням Конституційного суду, Молдова є нейтральною країною, а принцип нейтралітету не суперечить її конституції і законодавству. Конституційний суд зазначив у той же час, що "близько 11% території Молдови є окупованою, а російська армія не була виведена з Придністровського регіону".

Конституційний суд підкреслив, що "принцип нейтралітету не перешкоджає участі Молдови в миротворчих операціях та військових навчаннях, спрямованих на підвищення боєздатності армії Молдови для того, щоб забезпечити безпеку країни".

Із запитом до Конституційного суду звернулася два роки тому Ліберальна партія Молдови, вимагаючи визнати неконституційним перебування російської армії на території Придністров'я.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук